Domácí máslové croissanty – toto je dnešní recept, který vám s úsměvem nabízíme. Jejich chuť je výrazně jemná, máslová a vůně nádherná. Jsou tak měkké, že se rozplývají na jazyku a děti je neskutečně milují.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí máslové croissanty
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 200 ml mléka
- 200 ml vody
- 10 g sušené pekařské droždí
- 25 g hnědého cukru
- 2 vejce
- 660 g mouky
- 1 lžička soli
Na plnění:
- 100 g másla
Na potíraní:
- vejce s mlékem
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy jsi nalijte mléko, přilijte vodu, přisypejte droždí, hnědý cukr – nechte 15-20 minut odstát.
2. Následně rozklepněte vejce, přisypejte mouku, osolte – promíchejte a uhněte těsto.
3. Připravte si čistý povrch vysypaný moukou a položte na něj těsto, vytvarujte z něho kouli, přendejte do misky, přikryjte talířem a nechte 1 hodinu kynout.
4. Po 1 hodině získáte krásné vzdušné nadýchané těsto.
5. To následně rozdělte na 12 stejných trojúhelníků a vytvarujte z nich kuličky.
6. Každou kuličku rozválejte do kruhu, položte na talíř vysypaný moukou a potřete je máslem, postup opakujte s každou kuličkou a naskládejte na sebe.
7. Přikryjte utěrkou a nechte 30-40 minut odpočívat.
8. Poté máslové těsto rozválejte pomocí válečku na velký kruh o průměru 50 cm a pomocí vykrajovátka na pizzu vytvořte 12 velkých trojúhelníků.
9. Každý z nich srolujte do tvaru croissantů a položte je na plech vyložený pečicím papírem pěkně vedle sebe.
10. Potřete je ještě vejcem smíchaným s mlékem, aby byli krásné zlatavé.
11. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
12. Po upečení je podávejte s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!