Perfektní domácí máslové croissanty – Lepší než ty z pekárny!

Připravte se na vůni čerstvě upečených croissantů a jejich neodolatelně křehkou strukturu. Naše domácí máslové croissanty jsou zcela jiná liga než ty, které koupíte v obchodě. S pečlivě vybranými ingrediencemi a láskou k pečení jsme připravili dokonalý recept, který vám zajistí croissanty plné bohatého máslového aroma, jemného těsta a křupavého povrchu. Tyto croissanty jsou skutečným kulinářským zážitkem, který překoná veškerá očekávání. Připravte si je doma a okuste rozkoš křehkosti a plnosti chuti, kterou nabízejí naše domácí máslové croissanty.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí máslové croissanty - Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

Domácí máslové croissanty

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 200 ml mléka
  • 200 ml vody
  • 10 g sušené pekařské droždí
  • 25 g hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 660 g mouky
  • 1 lžička soli

Na plnění:

  • 100 g másla

Na potíraní:

  • vejce s mlékem

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy jsi nalijte mléko, přilijte vodu, přisypejte droždí, hnědý cukr – nechte 15-20 minut odstát.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club
Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

2. Následně rozklepněte vejce, přisypejte mouku, osolte – promíchejte a uhněte těsto.

3. Připravte si čistý povrch vysypaný moukou a položte na něj těsto, vytvarujte z něho kouli, přendejte do misky, přikryjte talířem a nechte 1 hodinu kynout.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

4. Po 1 hodině získáte krásné vzdušné nadýchané těsto.

5. To následně rozdělte na 12 stejných trojúhelníků a vytvarujte z nich kuličky.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club
Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

6. Každou kuličku rozválejte do kruhu, položte na talíř vysypaný moukou a potřete je máslem, postup opakujte s každou kuličkou a naskládejte na sebe.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

7. Přikryjte utěrkou a nechte 30-40 minut odpočívat.

8. Poté máslové těsto rozválejte pomocí válečku na velký kruh o průměru 50 cm a pomocí vykrajovátka na pizzu vytvořte 12 velkých trojúhelníků.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

9. Každý z nich srolujte do tvaru croissantu a položte je na plech vyložený pečicím papírem pěkně vedle sebe.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

10. Potřete je ještě vejcem smíchaným s mlékem, aby byli krásné zlatavé.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

11. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

12. po upečení je podávejte s láskou a úsměvem na tváří.

Domácí máslové croissanty – Lepši než kupované!
Zdroj: Casserola club

Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: