Jemný ovesný koláč s banány a kakaem – chutná pochoutka ozdobená mandlemi

Připravte se na gurmánské potěšení s naším receptem na ovesný koláč s banány a kakaem, krásně ozdobený mandlemi. Tento výživný a chutný koláč kombinuje zdravé ovesné vločky, sladké banány a bohaté kakao, které jsou zdokonaleny krásou a chutí mandlí. Ideální pro snídani, svačinu nebo lehký dezert!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi - Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

Jemný ovesný koláč s banány a kakaem ozdobený mandlemi

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 120 g ovesných vloček – (bezlepkových)
  • 250 ml horkého mléka / rostlinného mléka
  • 2 zralé banány – (200 g bez slupky)
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 30 g kakaa
  • 6 g prášku do pečiva – (1 lžička)

Na posypání:

  • 50 g nasekaných mandlí/ořechů

Poleva:

  • 85-95 g hořké čokolády – (bez přidaného cukru)
  • 40-45 ml horkého mléka / rostlinného mléka

Jak budeme postupovat:

1. Ovesné vločky nasypte do mísy a zalijte je teplým mlékem – promíchejte lžící a nechte 5-10 minut odstát – nechte nabobtnat.

Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

2. Banány rozmačkejte vidličkou na pyré a přendejte do mísy. Poté rozklepnete vejce, přisypte špetku soli, kakaový prášek – promíchejte metličkou na středně jemnou konzistenci.

Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty
Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

3. Směs nalijte do nabobtnalých vloček – dobře promíchejte, poté přisypte prášek do pečiva – ještě jednou promíchejte.

Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty
Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

4. Připravte si mísu o rozměrech 22 x 16 cm, vymažte ji máslem – olejem a nalijte do ní těsto, pěkně ho rozetřete a posypejte nasekanými mandlemi.

5. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.

6. Mezitím dejte hořkou čokoládu do misky, nalámejte ji na kousky a zalijte horkým mlékem – míchejte lžící, dokud se čokoláda nerozpustí.

Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

7. Čokoládu nalijte do zdobicího sáčku a ozdobte s ní povrch dortu mřížkovým vzorem.

Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

8. Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi podávejte s láskou a úsměvem.

Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi – Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty
Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi - Ideální ke čaji!
Zdroj: Magda Cooks – Zdravé dezerty

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: