Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Připravte si zapečené vepřové plátky, které mají velmi lahodnou chuť a úžasně rychlou přípravu. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřového masa
- 2 cibule
- 1 rajče
- 240 g sýra
- 1 PL majonézy
- 2 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 1 PL kečupu
- 1 ČL hořčice
- sůl, černé mleté koření
→ Obložené vepřové maso z jedné mísy
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si nakrájíme cibuli a vložíme do mísy. Přidáme majonézu, sůl, černé mleté koření a promícháme.
2) Rajčata si umyjeme a nakrájíme na kolečka.
3) V míse smícháme zakysanou smetanu, nebo bílí jogurt s kečupem a hořčicí.
4) Maso si nakrájíme na plátky cca 1,5 cm široké. Po celém povrchu vytvoříme zářezy. Osolíme a okořeníme z obou stran.
5) Maso uložíme na plech pokrytý pečícím papírem.
6) Každý kus potřeme připravenou omáčkou, položíme rajčata a navrstvíme cibuli. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut.
7) Poté posypeme sýrem a necháme ještě zapéct.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Hledáte oběd z jednoho plechu? Odemkněte si tento skvělý recept na vepřové maso na pivě
Milí přátelé, dnes vám přinášíme skvělý recept na vepřové maso na pivě. Příprava tohoto receptu je velmi jednoduchá. Zvládne to každý! A skvělý oběd nebo večeře je na stole.
Co budeme potřebovat:
- 5 cibulí
- 30 ml oleje
- 1 kg vepřového masa
- 5 g černého pepře
- 10 g soli
- 50 ml oleje
- 10 g sladké červené papriky
- 100 ml piva
Salát:
- 200 g bílého zelí
- 3 g soli
- 3 ml octa
- 1 salátová okurka
- 30 g majonézy
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte najemno, dejte ji na plech a pokapejte olejem.
2. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky. Přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte. Osolte je, opepřete je z jedné i druhé strany.
3. Vložte je do velké oválné misky, pokapejte olejem a posypte červenou sladkou paprikou. Promíchejte je rukou a položte je pěkně na plech s cibulí a zalijte je pivem.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
5. Salát: Nakrájejte bílé zelí a vložte ho do oválné misky. Dochuťte solí a octem a přidejte okurku a majonézu pak promíchejte lžící.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je vepřové maso upečené, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
7. Podávejte ho s připraveným salátem.
8. Dobrou chuť!