Lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu

Chutné buchty z kynutého těsta plněné pudinkem se nazývají Creme de Parisienne. Recept na toto vzdušné pečivo vymysleli francouzští cukráři, kteří jsou již dlouho známí jako mistři takových lahůdek. Přestože výsledek receptu není rychlý či bez námahy, zaručujeme vám, že to bude skutečně stát za to.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu
Zdroj: sovkusom.ru

Pudinkové buchty z kynutého těsta

  • 600g polohrubé mouky
  • 7g sušeného droždí
  • 100g másla
  • 1 vajíčko
  • špetka vanilky k dochucení
  • 30g škrobu
  • práškový cukr na posypání
  • 550ml mléka
  • 220g cukru
  • ½ čajové lžičky soli
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička citrónové kůry

Jak budeme postupovat:

1. Do 250 ml mléka pokojové teploty nechte rozpustit droždí. Přidejte mouku, 100 g cukru, 50 g změklého másla, sůl a vajíčko. Vymístěte si těsto a nechte ho odpočívat 1,5 hodiny.

lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu
Zdroj: sovkusom.ru

2. Smíchejte 300 ml mléka, 120 g cukru, škrob, citrónovou kůru a 2 žloutky. Vše dobře promíchejte, dejte na mírný oheň a přiveďte k varu. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout. Přidejte zbylé změklé máslo, vanilku a citrónovou šťávu a vyšlehejte pomocí metličky.

lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu
Zdroj: sovkusom.ru

3. Těsto rozdělte na 15-20 části a každý jeden rozválejte do tvaru placky o tloušťce 1 cm. Přibližně 3 cm od kraje naneste na těsto vyšlehanou směs (bod č. 2). Zbylý okraj položte na krém a přitlačte rukama. Druhý okraj nakrájejte na proužky.

lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu
Zdroj: sovkusom.ru

4. Zabalte těsto ještě jednou.

lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu
Zdroj: sovkusom.ru

5. Těsto dejte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte ho stát 30 minut. Potřete žloutkem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 15 minut.

lahodné pudinkové buchty z kynutého těsta podle francouzského receptu
Zdroj: sovkusom.ru

6. Hotové pečivo přikryjte tenkou kuchyňskou utěrkou, nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

7. Ke změně si můžete krém rozdělit na dvě části a do jedné poloviny přidat kakao. Získáte tak lahodný kakaový pamlsek vhodný k snídani či jako společníka k odpolední kávě nebo čaji.

Přejeme dobrou chuť!