Kefírová buchta s tvarohem a meruňkami

Kefírová buchta s tvarohem a meruňkami je skvělou volbou pro milovníky sladkých dezertů. Kefír a tvaroh dodají této buchtě vysokou nutriční hodnotu a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých živin. Meruňky jsou pak bohaté na vitamíny a antioxidanty, které jsou důležité pro zdraví.

Tato buchta je také snadno připravitelná a může být servírována jako sladká pochoutka k obědu, večeři, nebo jako svačina během dne.

kefírová buchta s tvarohem a meruňkami
Zdroj: Erika Sovadinová
Co budeme potřebovat:
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1-2 hrnky krupicového cukru
  • 3-4 lžíce kakaového prášku
  • 2 hrnky kefíru nebo hustého podmáslí
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 vejce (volitelné)

Na tvarohovou náplň:

  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • cukr dle chuti
  • citronová kůra
  • trocha bílého jogurtu na zředění
  • 1 lžička škrobu

Na vrch:

  • Meruňky


Jak budeme postupovat:

1) Troubu předehřejeme na 170°C.

2) Do mísy dáme olej, cukr a vejce a za stálého míchání přidáváme postupně kefír, mouku, kakao a jedlou sodu, dokud nevznikne hladké těsto.

3) Vymažeme plech a vysypeme ho moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech.

4) Tvarohovou náplň připravíme tak, že rozmačkáme kostku tvarohu vidličkou do hladka, přidáme vejce, cukr, citronovou kůru, jogurt a škrob a vše dobře promícháme.

5) Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto, na náplň nakrájíme meruňky a vložíme je na tvaroh.

6) Pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu 30 minut, nebo dokud není buchta hotová. Můžeme zkoušet špejlí, zda je uvnitř pečená.

7) Necháme vychladnout a podáváme.