Margot buchta – lahodná pochoutka k odpolední kávě

Margot buchta je vynikající dezert, který můžete snadno připravit v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, který vám poskytne dokonalou Margot buchtu.

margot buchta – lahodná pochoutka k odpolední kávě
Zdroj: Pavla Žmolíková
Co budeme potřebovat:
  • 300g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150g cukru krupice
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 3 žloutky
  • 3 bílky

Pro náplň:

  • 1x čokoládový pudink
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 500ml mléka

Pro posypání:

  • kysaná smetana
  • mascarpone
  • vanilkový cukr
  • margotka nastrouhaná

Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech s pečícím papírem.

2) Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr.

3) Přidejte olej, mléko a žloutky a dobře promíchejte.

4) Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta.

5) Připravte si náplň: V hrnci smíchejte pudinkový prášek, cukr a kakao. Postupně přilijte mléko a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 1 minutu, nebo dokud se směs nezahustí.

6) Na připravený plech nalijte těsto a lžící naneste náplň na pudink. Péct asi 30 minut, nebo dokud není těsto pevné a zlatavé.

7) Mezitím si připravte krém: Smíchejte kysanou smetanu, mascarpone a vanilkový cukr.

8) Když je Margot buchta hotová, nechte ji vychladnout asi 10 minut. Poté ji potřete připraveným krémem a posypte nastrouhanou margotkou.