Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na zeleninovou směs s houbami v jemné omáčce podávané s rýži. Příprava je velice snadná a hlavně velice rychlá, zvládne ji každý!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Zeleninová směs s houbami v jemné omáčce podávaná s rýží
Co budeme potřebovat:
- 150 g rýže
- 450 ml vody
- 1 lžička soli
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Směs:
- 400 g čerstvých žampionu
- 1 cibule
- 2 barevné papriky
- 1/2 chilli zelené papričky
- 1 stroužek česneku
- svazek čerstvé petrželky
- trocha rostlinného oleje
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
Zálivka – omáčka:
- 1 lžička hnědého cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce kečupu
Jak budeme postupovat:
1. Rýži propláchněte, dejte ji do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte ji na mírném ohni – nejlépe al dente.
2. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní žampióny nakrájené na půlměsíčky a osmažte je dozlatova.
3. Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, barevné papriky, zelenou chilli papričku a česnek.
4. Do misky nasypte hnědý cukr, přilijte sójovou omáčku, rýžový ocet, přidejte kečup – promíchejte.
5. Do pánve s osmaženými houbami přilijte ještě olej a pak přidávejte postupně nakrájenou cibuli, barevné papriky, zelenou chilli papričku a vše společně vařte na mírném ohni. Dochuťte solí, černým pepřem a poté přidejte česnek nakrájený na mini kousky – promíchejte.
6. Zalijte připravenou zálivkou – omáčkou a promíchejte.
7. Nakonec ještě posypejte nasekanou čerstvou petrželkou.
8. Zeleninovou směs s houbami v jemné omáčce podávejte s rýži a hlavně s láskou, velkou chutí a grácií.
Dobrou chuť přátelé!