Jak lépe dosáhnout zdravějšího a silnějšího těla než kvalitní stravou? Dnes jsme tu opět pro Vás s fit obědem, který Vás zasytí. Připravte si pečeného candáta s tymiánem a olivovým olejem. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy a jako přílohu doporučujeme brambory. Už cítíme tu vůni, pojďme si společně připravit tento recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Candát s pečenými bramborami a tymiánem
Co budeme potřebovat:
- 4 ks filetů candáta s kůží
- 1 hrst čerstvého tymiánu
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
- 700 g nových brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 ks citronu
Jak budeme postupovat:
1) Rybu osušte a odstraňte kosti.
2) Každý filet potřete trochou olivového oleje, lehce osolte a opepřete a přidejte lístky tymiánu. Nechte je marinovat alespoň 30 minut.
3) Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Vložte je do osolené vody a vařte téměř do měkka.
4) Brambory slijte a osmažte je na pánvi s trochou olivového oleje do křupava.
5) Na jiné pánvi pomalu rozehřejte olej, osušte filé, vyjměte bylinky (jinak tymián zhnědne) a osmažte je kůží dolů se stroužky česneku. Po několika minutách, až kůže zhnědne, rybu otočte a krátce opečte.
6) Rybu podávejte s bramborami a lehce pokapejte citronovou šťávou.
Tip pro Vás:
Na ozdobu můžete použít čerstvé bylinky.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!