Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na rychlé koblihy s kefírem a vanilkou je tím pravým. Příprava netrvá dlouho a výsledek vás překvapí. Připravte si je s námi!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rychlé koblihy s kefírem a vanilkou
Co budeme potřebovat:
- 400 ml kefíru 2,5 % (s vysokým obsahem tuku)
- 400 g mouky
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 12 g prášku do pečiva
- 1/3 lžičky soli
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte kefír do hluboké mísy. Přidejte vejce, sůl, opražený cukr a vanilkový cukr. Míchejte metličkou do hladka.
2. Vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte. Měli byste mít homogenní těsto.
3. Nalijte olej do pánve tak, aby hladina oleje byla asi 1 cm. Zapněte oheň a poté snižte teplotu na střední.
4. Tvarujte koblihy pomocí 2 lžiček a přidávejte je přímo do horkého oleje: Jednou lžičkou naberte těsto a druhou lžičkou ho oddělte od povrchu a nechte koblihu spadnout do oleje.
5. Koblihy smažte do zlata. Prakticky okamžitě se nafouknou a získají kulatý tvar. Také se otáčejí ze strany na stranu.
6. Jakmile jsou koblihy opečené, vyjměte je z oleje děrovanou lžící a položte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby ste odstranili přebytečný tuk, přestože tyto krásné koblihy během smažení prakticky žádný olej neabsorbují.
7. Před podáváním koblihy posypeme moučkovým cukrem.
8. Vychutnejte si je s mlékem, kakaem, čajem nebo kávou!
Přejeme dobrou chuť!