Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit nezapomenutelný cheesecake s jahodami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cheesecake s jahodami
Co budeme potřebovat:
Jahodová směs:
- 150 g piškotů
- 100 g cukru
- 3 g agaru
- 200 g jahod (čerstvé, mražené)
Poleva:
- 10 g želatiny
- 50 g vody
- 150 g ricotty (jemného tvarohu)
- 70 g cukru
- 1 lžíce kakaa
- 250 g smetany 33%
Jak budeme postupovat:
1. Piškoty naskládejte do mísy o rozměrech 16 X 16 cm a rozložte je.
2. Mléko a agar dejte do hrnce a promíchejte. Přidejte jahody a vařte společně na mírném ohni, pak přiveďte k varu a vařte 5 minut.
3. Jahodovou směs nalijte na piškoty v míse, rozetřete ji a nechejte trochu vychladnout, pak je dejte do lednice ztuhnout.
4. Želatinu dejte do malé misky, zalijte vodou, promíchejte lžící a nechte ji ve vodě nasáknout.
5. Sýr ricotta dejte do velké mísy, přidejte cukr, kakao a promíchejte, dále přilijte 33% smetanu a vše smíchejte dohromady.
6. Želatinu zahřejte a za stálého mixování ji nalijte do mísy a pokračujte v míchání.
7. Na ztuhlé jahody v míse nalijte polevu, nechte trochu vychladnout a potom ji dejte na 60 minut do lednice, aby poleva ztuhla.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!