Vánoční cukroví – Tradiční medvědí pracny

Bez klasických ořechových sušenek, známých jako medvědí pracny, se o Vánocích neobejde snad žádná domácnost. Tyto medvědí tlapky jsou opravdu velmi chutné a jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Určitě je upečte a uvidíte, jak jsou lahodné.

Vánoční cukroví – tradiční medvědí pracny
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 170 g hladké mouky
  • 170 g hrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 110 g vlašských ořechů
  • 30 g kakaa
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka mletého hřebíčku
  • 250 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Ve velké míse smíchejte všechny suché přísady. Rozdrťte hřebíček a přidejte ho do směsi se skořicí. Přidejte změklé máslo a vypracujte hladké těsto.

2. Začněte plnit připravené těsto do forem (bez vymazání). Naplněné formičky položte na plech a pečte asi 10 minut při teplotě 160 °C dozlatova.

3. Po upečení je vyklopte z formy a ještě horké je obalte v moučkovém cukru.

4. Pro hezčí a chutnější efekt můžete připravené tlapky namočit do poloviny rozpuštěné čokolády.

5. Podávejte je s láskou a velkou chutí.