Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella

Připravte si křupavou slanou buchtu z kynutého těsta, která je dokonale dochucená petrželkovou směsí a sýrem mozzarella. Tento rustikální pokrm spojuje jednoduchost přípravy s bohatými chutěmi, a stane se tak hvězdou jakéhokoli stolování. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
KKřupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

Slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 100 ml teplé mléko
  • 100 ml teplá voda
  • 1 lžička sušené droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 350 g mouka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička změklé máslo

Směs:

  • 50 g změklé máslo
  • 2 lžíce čerstvá petrželka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl – podle chuti

Ostatní:

  • olej – na smažení
  • strouhaný sýr mozzarella – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy nalijte teplé mléko, teplou vodu, přisypejte sušené droždí a cukr – promíchejte. Dále přilijte olej, nasypejte prosátou mouku, osolte a nakonec vmíchejte změklé máslo – dobře promíchejte, pak těsto vypracujte ručně a vytvarujte z něho kouli.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili
Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

2. Vypracované těsto ve tvaru koule v míse přikryjte fólií a nechte kynout 40-45 minut na teplém místě. Získáte krásně vykynuté nadýchané a pružné těsto.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

3. Velkou kruhovou formu na pečení vyložte pergamenem, vysypejte mouku a položte na něj těsto, které rozprostřete rukou do tvaru placky a přikryjte utěrkou. Nechte 15 minut kynout.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili
Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

4. Směs: Na talíř položte změklé máslo a přisypejte nasekanou čerstvou petrželku, dále dochuťte prolisovaným česnekem a solí – dobře promíchejte.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

5. Do vykynutého těsta na pergamenu si pomocí dna nějakého malého poháre udělejte několik důlků.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili
Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

6. Výslednou směsí potřete celou placku a posypejte strouhaným sýrem mozzarella – čím více sýra, tím lépe.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.

8. Křupavé placky z kynutého těsta s máslovo-petrželkovou směsí se sýrem mozzarella podávejte s láskou a velkou chutí.

Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili
Křupavá slaná buchta z kynutého těsta s petrželkovou směsí a sýrem mozzarella
Zdroj: Ricette arabe facili

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: