Domů Recepty Rychlá polévka z kysaného zelí a nakládaných okurek

Rychlá polévka z kysaného zelí a nakládaných okurek

Výborná volba, když dostanete chuť na kyselou polévku a nemáte čas stát dlouho u plotny. Je chutná, jemná a lahodná. Můžete podávat s opečeným chlebem nebo bagetou. Určitě vám bude chutnat! Vyzkoušejte!

Rychlá polévka z kysaného zelí a nakládaných okurek!
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 plechovka rajčatového protlaku (malá)
  • 1 ks cibule
  • 300 g kysaného zelí
  • 6 ks nakládaných okurek
  • 100 ml bílého vína (nepovinné)
  • 750 ml hovězího vývaru (bujónu)
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • cukr, sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mleté maso a osmahněte ho, dokud se neobalí.

2. Když se většina šťávy odpaří, maso lehce osolte a opepřete a přidejte rajčatový protlak. Pokračujte v pečení asi 5 minut.

3. Mezitím vymačkejte šťávu ze zelí a nakrájejte ho na menší kousky. Očištěnou cibuli a okurky nakrájejte na kostičky.

4. Poté přidejte zelí, cibuli a okurky k masovému základu a společně smažte asi 5 minut.

5. Pak přilijte víno (nepovinné), vývar a dochuťte cukrem, kmínem, pepřem a případně solí.

6. Polévku přiveďte k varu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut.

Nepřehlédněte:
Pečené vepřové maso - propečené, lehce křupavé, křehké a aromatické maso

7. Podávejte s čerstvým chlebem a lžící zakysané smetany. Stejně jako všechny kyselé polévky i tato chutná ještě lépe ohřátá druhý den.