Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dušené jehněčí na zelenině a víně. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný oběd, který potěší každého gurmána.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dušené jehněčí na zelenině a víně
Co budeme potřebovat:
- 1 ks jehněčí plec
- 1 ks pórek
- 3 ks mrkev
- 5 ks větší brambory
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 dl červeného vína
- 1 snítka rozmarýnu
- 1/2 litru hovězího vývaru
- sůl, pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Maso nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Necháme odležet.
2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu – mrkev, pórek (kolečka), brambory (větší kostky) a česnek na tenké plátky.
3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme, aby se obalilo, a vytáhneme ho.
4. Do tuku přidejte pórek, mrkev, česnek a nasekaný rozmarýn a asi 3 minuty restujte.
5. Zeleninu zalijte vínem a nechte zredukovat asi na polovinu. Sundejte z ohně, přidejte maso a dolijte vývarem. Přidejte jen tolik vývaru, aby maso nebylo zcela ponořené, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi hodinu (dokud maso nezměkne).
6. Poté přilijte zbytek vývaru, přidejte brambory a vařte asi 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Tip na šťavnatý oběd – Pečená krkovice na zelenině s delikátní omáčkou.