Domů Recepty Dušené jehněčí na zelenině a víně

Dušené jehněčí na zelenině a víně

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dušené jehněčí na zelenině a víně. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný oběd, který potěší každého gurmána.

Dušené jehněčí na zelenině a víně
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dušené jehněčí na zelenině a víně

Co budeme potřebovat:

  • 1 ks jehněčí plec
  • 1 ks pórek
  • 3 ks mrkev
  • 5 ks větší brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 dl červeného vína
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1/2 litru hovězího vývaru
  • sůl, pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Maso nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Necháme odležet.

2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu – mrkev, pórek (kolečka), brambory (větší kostky) a česnek na tenké plátky.

3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme, aby se obalilo, a vytáhneme ho.

4. Do tuku přidejte pórek, mrkev, česnek a nasekaný rozmarýn a asi 3 minuty restujte.

5. Zeleninu zalijte vínem a nechte zredukovat asi na polovinu. Sundejte z ohně, přidejte maso a dolijte vývarem. Přidejte jen tolik vývaru, aby maso nebylo zcela ponořené, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi hodinu (dokud maso nezměkne).

Nepřehlédněte:
Chutný makový dezert s vanilkovým krémem a čokoládou

6. Poté přilijte zbytek vývaru, přidejte brambory a vařte asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Tip na šťavnatý oběd – Pečená krkovice na zelenině s delikátní omáčkou.