Dýňové ravioli s brynzou a šalvějovým máslem

Brynzové pirohy jsou vynikající – na tom se shodnou všichni milovníci brynzy. Ale co to tentokrát zkusit trochu jinak? Inspirujte se našim jedinečným receptem na dýňové ravioli s brynzou a šalvějovým máslem!

Dýňové ravioli s brynzou a šalvějovým máslem! Originální a jedinečné
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dýňové ravioli s brynzou a šalvějovým máslem

Co budeme potřebovat:
  • 500 g hladké mouky
  • 4 ks žloutku
  • 200 g dýně hokkaido
  • 250 g brynzového másla
  • čerstvé lístky šalvěje

Jak budeme postupovat:

1. Omytou dýni nakrájejte na kostičky a uvařte nad párou. Uvařenou dýni rozmixujte na jemnou kaši a nechte vychladnout. Dýňové pyré pak dejte do mísy a smíchejte ho se žloutky. Tuto směs pomalu přidávejte k mouce a vypracujte tuhé, nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí, přidejte více mouky. Hotové těsto nechte asi 60 minut odpočívat v chladničce.

2. Vykynuté těsto rozválíme a vykrájíme čtverce. Na každý čtverec dejte lžičku brynzy a spojte ho čistým čtvercem těsta. Připravené ravioli položte na prkénko vysypané moukou.

3. Vodu dejte do velkého hrnce a přiveďte ji k varu. Když se voda začne vařit, vhoďte do ní připravené ravioli. Vařte asi 2 minuty.

4. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte několik lístků nasekané čerstvé šalvěje. Touto směsí přelijte uvařené ravioli. Nakonec posypte ořechy a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také telecí medailonky se šalvějí – neodolatelná kombinace chutí!