Telecí medailonky se šalvějí – neodolatelná kombinace chutí!

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept. Tyto telecí medailonky se šalvějí nabízejí neodolatelnou kombinaci bylinek, šunky a křehkého telecího masa.

Telecí medailonky se šalvějí
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Telecí medailonky se šalvějí

Co budeme potřebovat:
  • 4 ks řízky z telecího stehna
  • 4 šunky
  • 4 lístky šalvěje
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Telecí maso nakrájejte na tenké plátky (2 – 3 mm). Na každý plátek masa položte plátek šunky a lístek šalvěje a upevněte párátkem. Osolte a opepřete.

2. Na velké pánvi rozpusťte máslo na olivovém oleji, a když je směs tuku dostatečně horká, přidejte maso (šalvějí a šunkou dolů). Pečte přibližně 1 až 2 minuty. Maso otočte a ihned podlijte vínem. Asi za 3 minuty jsou medailonky hotové.

3. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na telecí medailonky se šalvějí zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na delikátní pečené kuře ve svěží a aromatické citrónové omáčce se šalvějí!