Smažené pirohy s brynzou! Trochu jinak, ale chuť je báječná

Znáte recept na domácí smažené pirohy s brynzou? Pokud ne, je nejvyšší čas to zkusit! Postup je stejný jako u klasických pirohů, jen se nevaří v osolené vodě, ale smaží na rozpáleném oleji do křupava. Pojďme na recept!

Smažené pirohy s brynzou! Trochu jinak, ale chuť je báječná
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Smažené pirohy s brynzou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 6 ks středně velkých brambor
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 200 g brynza
  • 2 ks středně velké brambory
  • 150 g oravská slanina
  • 4 ks jarní cibulka
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • olej na smažení, petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Všechny brambory uvařte ve slupce doměkka. 6 brambor nastrouhejte na struhadle na moukou vysypaném prkénku. Dvě ze zbývajících brambor dejte stranou na náplň.

2. Do nastrouhaných brambor přidejte mouku, sůl a vejce. Na prkénku vypracujte nelepivé těsto (podle potřeby přidejte mouku).

3. Na pánvi osmažte slaninu do křupava a před dokončením přidejte na minutu nakrájenou cibuli. Brambory rozmačkejte s brynzou a vmíchejte osmaženou slaninu a cibuli. Podle chuti dochuťte pepřem. Není třeba solit.

4. Těsto rozválejte na tloušťku asi 5 mm a skleničkou vykrajujte kolečka. Naplníme je brynzovou náplní, přehneme je přes půlměsíc a okraje dobře přitiskneme koncem příborového nože.

5. Takto připravené pirohy zcela ponořené do oleje vložíme do hlubšího hrnce. Když jsou pěkně růžové, vytáhněte je a osušte je v papírové utěrce. Podávejte ještě horké posypané petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také pečené avokádové hranolky: Připravte si avokádo trochu jinak!