Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za občerstvení, je pro vás tento dnešní recept na kynuté šneky se špenátem a brynzou tím pravým!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kynuté šneky se špenátem a brynzou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 180 ml vlažné mléko
- 1 PL krystalový cukr
- 1 KL sušené droždí
- 300 g hladká mouka
- 1 špetka sůl (štědrá špetka)
- 60 ml olej
- 1 ks vejce
Náplň:
- 200 g brynza
- 1 ks vejce
- 2 hrsti čerstvý špenát
- 2 stroužky česnek
- trochu mléko (podle potřeby)
Na potření:
- 1 kus vaječný žloutek
- 1 KL voda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: ve větší misce spolu promícháme teplé mléko, lžíci cukru a lžičku sušeného droždí. Necháme 10 minut odstát, dokud nevzejde kvásek.
2. Potom do misky prosejeme mouku se solí, přilijeme olej a rozklepneme celé vejce.
3. Všechno nejdříve promícháme vařečkou, a když se suroviny spojí, pokračujeme ve zpracovávání těsta rukou. Přemístíme ho na pomoučněný vál a hněteme, dokud nebude krásně hladké a elastické (cca 10 minut).
4. Těsto vrátíme do olejem vymazané misky, zakryjeme a uložíme na teplé místo, aby vykynulo (cca hodinu).
5. Náplň: čerstvý špenát nasekáme na drobno spolu s česnekem.
6. V misce utřeme brynzu spolu s vajíčkem a přimícháme nasekaný česnek a špenát. Pokud je nádivka příliš tuhá na roztírání, můžeme přidat lžíci či dvě mléka, aby měla jemnější konzistenci.
7. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník o tloušťce půl centimetru a rozetřeme na něj připravenou nádivku. Těsto srolujeme do role, kterou nakrájíme na cca 1,5 cm silné šnečky a poklademe je v dostatečné vzdálenosti na plech vystlaný pečícím papírem.
8. Šneky na plechu zakryjeme utěrkou a necháme ještě cca 30 minut podkynout.
9. Před pečením je potřeme žloutkem, které jsme vyšlehali s kapkou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C na cca 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám: Rychlý a chutný domácí chléb bez droždí a kynutí – chutný, voňavý a sytý,