Domů Recepty Měkoučké a voňavé kynuté šneky se špenátem a brynzou

Měkoučké a voňavé kynuté šneky se špenátem a brynzou

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za občerstvení, je pro vás tento dnešní recept na kynuté šneky se špenátem a brynzou tím pravým!

měkoučké a voňavé kynuté šneky se špenátem a brynzou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kynuté šneky se špenátem a brynzou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 180 ml vlažné mléko
  • 1 PL krystalový cukr
  • 1 KL sušené droždí
  • 300 g hladká mouka
  • 1 špetka sůl (štědrá špetka)
  • 60 ml olej
  • 1 ks vejce

Náplň:

  • 200 g brynza
  • 1 ks vejce
  • 2 hrsti čerstvý špenát
  • 2 stroužky česnek
  • trochu mléko (podle potřeby)

Na potření:

  • 1 kus vaječný žloutek
  • 1 KL voda

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: ve větší misce spolu promícháme teplé mléko, lžíci cukru a lžičku sušeného droždí. Necháme 10 minut odstát, dokud nevzejde kvásek.

2. Potom do misky prosejeme mouku se solí, přilijeme olej a rozklepneme celé vejce.

3. Všechno nejdříve promícháme vařečkou, a když se suroviny spojí, pokračujeme ve zpracovávání těsta rukou. Přemístíme ho na pomoučněný vál a hněteme, dokud nebude krásně hladké a elastické (cca 10 minut).

Nepřehlédněte:
Vyzkoušejte slanou roládu z listového těsta - Rychlý a výborný recept

4. Těsto vrátíme do olejem vymazané misky, zakryjeme a uložíme na teplé místo, aby vykynulo (cca hodinu).

5. Náplň: čerstvý špenát nasekáme na drobno spolu s česnekem.

6. V misce utřeme brynzu spolu s vajíčkem a přimícháme nasekaný česnek a špenát. Pokud je nádivka příliš tuhá na roztírání, můžeme přidat lžíci či dvě mléka, aby měla jemnější konzistenci.

7. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník o tloušťce půl centimetru a rozetřeme na něj připravenou nádivku. Těsto srolujeme do role, kterou nakrájíme na cca 1,5 cm silné šnečky a poklademe je v dostatečné vzdálenosti na plech vystlaný pečícím papírem.

8. Šneky na plechu zakryjeme utěrkou a necháme ještě cca 30 minut podkynout.

9. Před pečením je potřeme žloutkem, které jsme vyšlehali s kapkou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C na cca 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám: Rychlý a chutný domácí chléb bez droždí a kynutí – chutný, voňavý a sytý,