Rychlý a chutný domácí chléb bez droždí a kynutí – chutný, voňavý a sytý

Tento rychlý domácí chléb bez droždí se připravuje rychle, bez dlouhého hnětení a kynutí. Je jednoduchý, chutný, voňavý a sytý!

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí chléb bez droždí a kynutí

Co budeme potřebovat:
  • 500 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ čajové lžičky provensálských bylinek
  • 1/3 lžičky mleté kurkumy
  • 400 ml horkého kefíru
  • 1 lžička jedlé sody bikarbony

Jak budeme postupovat:

1. Do hluboké mísy dejte 400 g prosáté mouky. Přidejte sůl, provensálské bylinky a mletou kurkumu.

2. Smíchejte teplý kefír s jedlou sodou.

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Kefír postupně přidávejte k mouce. Dobře promíchejte stěrkou.

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu
domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Jakmile mouka absorbuje všechen kefír, přeneste těsto na stůl posypaný zbytkem mouky a hněťte ho rukama, dokud nebude homogenní a hladké.

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Můžete vytvarovat kulatý, oválný nebo podlouhlý bochník. Povrch dobře poprašte moukou, aby získal silnou a křupavou kůrku.

6. Vytvořte na něm 3-4 čáry.

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přeneste bochník na plech vyložený pečicím papírem.

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 220 °C.°

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Chléb nechte vychladnout, pak ho nakrájejte a podávejte!

domácí chléb bez droždí a kynutí
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na domácí chléb bez droždí i Vašim přátelům! Doporučujeme: Starý chléb naplnila mletým masem – velmi chutná a rychlá večeře.