Tento rychlý domácí chléb bez droždí se připravuje rychle, bez dlouhého hnětení a kynutí. Je jednoduchý, chutný, voňavý a sytý!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Domácí chléb bez droždí a kynutí
Co budeme potřebovat:- 500 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ½ čajové lžičky provensálských bylinek
- 1/3 lžičky mleté kurkumy
- 400 ml horkého kefíru
- 1 lžička jedlé sody bikarbony
Jak budeme postupovat:
1. Do hluboké mísy dejte 400 g prosáté mouky. Přidejte sůl, provensálské bylinky a mletou kurkumu.
2. Smíchejte teplý kefír s jedlou sodou.
3. Kefír postupně přidávejte k mouce. Dobře promíchejte stěrkou.
4. Jakmile mouka absorbuje všechen kefír, přeneste těsto na stůl posypaný zbytkem mouky a hněťte ho rukama, dokud nebude homogenní a hladké.
5. Můžete vytvarovat kulatý, oválný nebo podlouhlý bochník. Povrch dobře poprašte moukou, aby získal silnou a křupavou kůrku.
6. Vytvořte na něm 3-4 čáry.
7. Přeneste bochník na plech vyložený pečicím papírem.
8. Pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 220 °C.°
9. Chléb nechte vychladnout, pak ho nakrájejte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na domácí chléb bez droždí i Vašim přátelům! Doporučujeme: Starý chléb naplnila mletým masem – velmi chutná a rychlá večeře.