Hrnkový recept na tvarohovo-kakaový koláč – Je tak lahodná, že jí nikdo neodolá

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hrnkový recept na tvarohovo-kakaový koláč. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.


Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 celá vejce
  • citronová kůra

Krém:

  • 500 g tvarohu
  • 1 šálek cukru
  • 1/2 šálku mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 ks vanilkového pudinku

Jak budeme postupovat:

1. Připravíme první těsto. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, poté i ostatní ingredience.

2. Připravíme druhé těsto; vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní ingredience, včetně pudinku, který se dává sypký, ne uvařený.

3. Na tukem vymazaný plech nalijeme nejprve 1/2 prvního těsta, na něj nalijeme lžící, pomalu druhé, tvarohové těsto, nakonec na plech nalijeme zbytek.

4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 ° C tak 35-40 minut.