Ingredience tohoto salátu spolu krásně ladí, takže se hodí i ke svátečnímu jídlu. Tento salát s hovězím masem, vejcem, jablkem a sýrem je snadný na přípravu a chuť nenechá nikoho lhostejným.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Salát s hovězím masem, vejcem, jablkem a sýrem
Co budeme potřebovat:- 150 g vařeného masa (hovězího)
- 1 jablko
- 3 vejce
- 50-60 g sýra
- 3-4 lžíce majonézy
- zelenina
- 1 cibule
Na marinádu:
- 100 ml teplé vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce 9% octa
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli na kostičky.
2. Připravte marinádu: Cibuli vložte do hluboké nádoby a zalijte ji vroucí vodou. Přidejte sůl, cukr a ocet. Lžící promíchejte. Cibuli nechte 15 minut marinovat.
3. Uvařené hovězí maso nakrájejte na středně velké kostky. Položte je na talíř, na který budete salát skládat, a přikryjte je majonézovou síťkou.
4. Cibuli z marinády dobře osušte a přidejte ji jako další vrstvu salátu.
5. Jablko oloupejte a nastrouhejte na velkém struhadle. Přidejte ji na vrstvu cibule a přikryjte ji majonézovou síťkou.
6. Vejce nastrouhejte na velkém struhadle a přidejte je do salátu. Trochu je osolte a přidejte další vrstvu majonézy.
7. Poslední vrstvu tvoří sýr nastrouhaný na středním struhadle.
8. Salát ozdobte několika listy zeleniny a podávejte ho k jakémukoli jídlu, ať už jde o oslavu nebo obyčejnou rodinnou večeři. Každý, kdo ho ochutná, si řekne o další porci.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na šťavnatá kuřecí prsa, které si dokážete jednoduše a rychle připravit.