Dnes si ukážeme recept na jednoduché těsto na croissanty, které se skvěle hodí k šálku čaje! Recept je navíc jednoduchý a zvládnete ho ve dvou krocích a třech pohybech.

Jednoduché těsto na croissanty
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g másla
- 500 g tvarohu
- 1 balení prášku do pečiva (12 g)
- 1 balíček vanilkového cukru (8 g)
- 1/3 lžičky soli
- 500 g mouky
Pro náplň:
- 6 lžic cukru + 1 lžička skořice
Jak budeme postupovat:
1. Měkké máslo, vanilkový cukr, sůl a tvaroh rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem.

2. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Nejprve promíchejte lžící a poté rukama. Měli byste získat měkké těsto, které se nelepí na ruce. Množství mouky může záviset na vlhkosti sýra.
3. Těsto rozprostřete do fólie a dejte ho na 30 minut odpočinout do lednice.

4. Těsto rozdělte na dvě části. Posypte pracovní plochu moukou a začněte pracovat s první kuličkou těsta. Druhou kuličku těsta dejte do lednice, dokud nebude hotová.
5. Těsto ještě několik minut hněťte s trochou mouky. Dávejte však pozor, abyste nepřidali příliš mnoho, protože těsto by mělo zůstat měkké. Z těsta vyválíme plát silný asi 2-3 mm.

6. Připravte si náplň: Smíchejte 6 lžic cukru s 1 lžičkou skořice (pokud nemáte rádi skořici, můžete použít jen cukr).

7. Těsto posypeme polovinou množství cukru, rovnoměrně ho rozetřeme rukou a poté válečkem tak, aby se cukr dostal do těsta.

8. Těsto rozkrájejte na 16 trojúhelníků, vyválejte rohy a položte je okrajem dolů na plech vyložený pečicím papírem, přičemž dodržujte vzdálenost mezi nimi.


9. Druhý kus těsta vyjměte z lednice a stejným způsobem vytvarujte.
10. Croissanty pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 25 minut.
11. Posypeme moučkovým cukrem a s chutí podáváme.

Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Čokoládový dort – Jednoduchá příprava, nadýchané těsto a lahodný krém.