Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na krásné, chutné a svěží jahodové muffiny se zakysanou smetanou a máslovým krémem si zamilujete.

Jahodové muffiny se zakysanou smetanou a krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 ks vejce
- 1 šálek moučkového cukru
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/2 šálku mléka
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 KL vanilkového extraktu
- 50 g čerstvých jahod
Krém:
- 100 g máslo
- 250 g Mascarpone
- 100 g moučkový cukr
- 5 ks čerstvé jahody
Na ozdobu:
- 100 g čerstvé jahody
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Připravte si těsto – smíchejte suroviny v následujícím pořadí: vejce, cukr, olej, mléko, smetanu, mouku (ve které jste rozmíchali prášek do pečiva), vanilkový extrakt a nakrájené jahody. Rozdělte do forem a pečte 15 až 20 minut.
3. Pro krém vyšlehejte změklé máslo s mascarpone a postupně přidávejte cukr. Nakonec přidejte šťávu z jahod, aby krém získal pěknou barvu (vaše volba).
4. Vychladlé muffiny potřete krémem a každý z nich ozdobte kousky jahod.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na jahodové muffiny i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vynikající rychlý jahodový koláč bez pečení – tento recept si zamilujete!