Krásné, chutné a svěží jahodové muffiny se zakysanou smetanou a krémem!

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na krásné, chutné a svěží jahodové muffiny se zakysanou smetanou a máslovým krémem si zamilujete.

Jahodové muffiny, jako nikdy předtím
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Jahodové muffiny se zakysanou smetanou a krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 ks vejce
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 KL vanilkového extraktu
  • 50 g čerstvých jahod

Krém:

  • 100 g máslo
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g moučkový cukr
  • 5 ks čerstvé jahody

Na ozdobu:

  • 100 g čerstvé jahody

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Připravte si těsto – smíchejte suroviny v následujícím pořadí: vejce, cukr, olej, mléko, smetanu, mouku (ve které jste rozmíchali prášek do pečiva), vanilkový extrakt a nakrájené jahody. Rozdělte do forem a pečte 15 až 20 minut.

3. Pro krém vyšlehejte změklé máslo s mascarpone a postupně přidávejte cukr. Nakonec přidejte šťávu z jahod, aby krém získal pěknou barvu (vaše volba).

4.  Vychladlé muffiny potřete krémem a každý z nich ozdobte kousky jahod.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na jahodové muffiny i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vynikající rychlý jahodový koláč bez pečení – tento recept si zamilujete!