Jednoduchý, rychlý a velmi chutný koláč! Prostě se vám rozplyne v ústech! Vyrobeno ze sladkého tvarohu, sýra a slaniny. Opravdu musíte vyzkoušet tento recept pro milovníky sýrů.
Co budeme potřebovat:
- 400 g sladkého tvarohu
- 200 g sýra
- zelenina – podle chuti (kopr, petržel, zelená cibulka)
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce fermentované smetany (s libovolným obsahem tuku)
- 250 ml kefíru
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte nádivku: Sladký tvaroh smíchejte se 150 g strouhaného sýra, nasekanou zeleninou (my jsme použili kopr a zelenou cibulku) a podle chuti osolte.
2. Připravte omáčku: Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte kefír, zakysanou smetanu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Míchejte metličkou dohladka.
3. Z tenkého lepidla vystřihněte 3-4 kolečka o průměru odpovídajícím průměru pánve. Můžete také použít zaoblené lepicí tyčinky, pokud jejich průměr odpovídá průměru vaší pánve.
4. Sestavte koláč: Na dno pánve rozetřete několik lžic omáčky. První ret položte na vrchol. Přikryjte ji 1/2 nebo 1/3 náplně (podle počtu použitých pórků).
5. Pokračujte ve střídání vrstev (1-2krát): několik lžic omáčky – 1 lipie – 1/2nebo 1/3 náplně.
6. Poslední vrstvu náplně potřete několika lžícemi omáčky a na její povrch položte poslední lipie: buď celé, nebo nakrájené na části.
7. Povrch koláče přelijte zbylou omáčkou. Rovnoměrně rozetřete.
8. Povrch posypte 50 g strouhaného sýra.
9. Koláč pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
10. Nechte ji chvíli vychladnout, pak ji naporcujte a s chutí podávejte!