Domů Recepty Velmi jednoduchý recept – Rychlá pochoutka pro milovníky sýrů

Velmi jednoduchý recept – Rychlá pochoutka pro milovníky sýrů

ZDROJretete-usoare.eu

Jednoduchý, rychlý a velmi chutný koláč! Prostě se vám rozplyne v ústech! Vyrobeno ze sladkého tvarohu, sýra a slaniny. Opravdu musíte vyzkoušet tento recept pro milovníky sýrů.

Velmi jednoduchý recept! Rychlá pochoutka pro milovníky sýrů!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 400 g sladkého tvarohu
  • 200 g sýra
  • zelenina – podle chuti (kopr, petržel, zelená cibulka)
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce fermentované smetany (s libovolným obsahem tuku)
  • 250 ml kefíru
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Připravte nádivku:  Sladký tvaroh smíchejte se 150 g strouhaného sýra, nasekanou zeleninou (my jsme použili kopr a zelenou cibulku) a podle chuti osolte.

Zdroj: retete-usoare.eu

2. Připravte omáčku: Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte kefír, zakysanou smetanu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Míchejte metličkou dohladka.

Zdroj: retete-usoare.eu

3. Z tenkého lepidla vystřihněte 3-4 kolečka o průměru odpovídajícím průměru pánve. Můžete také použít zaoblené lepicí tyčinky, pokud jejich průměr odpovídá průměru vaší pánve.

Zdroj: retete-usoare.eu

4. Sestavte koláč: Na dno pánve rozetřete několik lžic omáčky. První ret položte na vrchol. Přikryjte ji 1/2 nebo 1/3 náplně (podle počtu použitých pórků).

Nepřehlédněte:
Výborné pohoštění pro návštěvu - Pikantní plněná vajíčka
Zdroj: retete-usoare.eu
Zdroj: retete-usoare.eu
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pokračujte ve střídání vrstev (1-2krát): několik lžic omáčky – 1 lipie – 1/2nebo 1/3 náplně.

6. Poslední vrstvu náplně potřete několika lžícemi omáčky a na její povrch položte poslední lipie: buď celé, nebo nakrájené na části.

Zdroj: retete-usoare.eu

7. Povrch koláče přelijte zbylou omáčkou. Rovnoměrně rozetřete.

Zdroj: retete-usoare.eu

8. Povrch posypte 50 g strouhaného sýra.

Zdroj: retete-usoare.eu

9. Koláč pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Zdroj: retete-usoare.eu

10. Nechte ji chvíli vychladnout, pak ji naporcujte a s chutí podávejte!

Zdroj: retete-usoare.eu