Pohledná, originální, šťavnatá a aromatická masová sekaná s paprikami a sýrem, kterou lze snadno připravit. Můžete ji podávat jako studený předkrm na masových mísách nebo jako zajímavou alternativu ke karbanátkům a dušenému masu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masová sekaná s paprikami a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 2 červený papriky – kapie
- 200 g slaného sýra
- malá snítka kopru
- jeden stroužek česneku
- 2 vejce + jeden bílek
- 800 g mletého masa (500 g vepřové plece + 300 g kuřecích prsou)
- jedna cibule + jedna lžíce oleje
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ čajové lžičky mletého kardamonu
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 čajová lžička semínek koriandru
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř – podle chuti
- 50 ml smetany na vaření 15%
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte kapii od semen a stonků a ponechte je vcelku. Zalijte je horkou vodou a nechte 2-3 minuty louhovat.
2. Osolený sýr protřete na velkém struhadle. Přidejte nasekaný kopr, česnek prolisovaný lisem na česnek a mletý černý pepř podle chuti. Pokud je sýr suchý, přidejte bílek. Velmi dobře promíchejte.
3. Kapii naplňte sýrovou směsí.
4. Vepřové plecko a kuřecí prsa projděte mlýnkem na maso. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli osmaženou na lžíci oleje, vejce, smetanu na vaření, mletý muškátový oříšek, mletý kardamom, granulovaný česnek, mletý kmín a koriandr, hřebíček a mletý černý pepř podle chuti. Vzniklou směs dobře promíchejte a prohněťte.
5. Formu na pečení (11 x 30 cm) vymažte olejem a vysypte strouhankou. Polovinu masové směsi rovnoměrně rozprostřete na pánev.
6. Na vrstvu masa položte plněné papriky a poté je přikryjte zbylou masovou směsí.
7. Sekanou pečte 60 minut v troubě vyhřáté na 180-200 °C.
8. Nechte vychladnout a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Tradiční, voňavá, jemně křupavá sekaná s vajíčkem.