Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připraveno žádné pohoštění. Od mužů dostáváme spoustu komplimentů. Tento pikantní masový salát s hovězím a zeleninou je jednoduchý a chutný!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pikantní masový salát s hovězím a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 300 g vařeného hovězího nebo vepřového masa
- 3-4 nakládané okurky
- 200 g žampionů
- 3 vařená vejce
- 1 cibule
- 100 g sýra
- 50 g vlašských ořechů
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- majonéza – podle chuti
- olej – na smažení
Ostatní: ořechy – na ozdobu.
Jak budeme postupovat:
1. Uvařené maso nakrájejte na kostičky. Smíchejte je s majonézou a rozetřete v rovnoměrné vrstvě do hluboké salátové mísy.
2. Marinované okurky protáhněte velkým struhadlem. Rozprostřete je na povrch masové vrstvy a pokryjte mřížkou z majonézy.
3. Uvařená vejce protáhněte velkým struhadlem. Položte je na vrstvu okurek a potřete je mřížkou z majonézy.
4. Nakrájejte cibuli a žampiony na kostičky. Cibuli osmahněte na malém množství oleje, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Poté přidejte houby a smažte, dokud nejsou hotové a veškerá tekutina z pánve se neodpaří. Nakonec osmaženou cibuli a houby osolte a opepřete mletým černým pepřem. Nechte je vychladnout, pak je rovnoměrně rozprostřete na vaječnou vrstvu a potřete mřížkou z majonézy.
5. Další vrstvou budou nasekané vlašské ořechy v mixéru. I ty by měly být potřeny majonézou.
6. Poslední vrstvu by měl tvořit sýr, který se strouhá přes malé struhadlo.
7. Salát přikryjte potravinovou fólií a dejte na 1,5-2 hodiny do chladničky.
8. Pak ozdobte půlkami vlašských ořechů.
9. Podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na pikantní masový salát s hovězím a zeleninou zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na salát Coleslaw, který je hotový za pár minut – Úžasně lehké a přitom velmi syté.