Pizza se špenátem, česnekem a parmazánem

Pizza, kterou si každý zamiluje, nemusí vždy obsahovat maso. A přesne taková je tato pizza se špenátem, česnekem a parmazánem! Pojďme na recept.

Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pizza se špenátem, česnekem a parmazánem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 KL soli
  • 1 balíček sušeného droždí (7 g)
  • 170 ml vlažné vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Na vrch:

  • 200 ml zakysaná smetana
  • 1 balíček mladý špenát
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivový olej
  • 100 g strouhaný parmazán
  • sůl, mletý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte několik minut odstát, abyse aktivovalo.

2. Míchejte mouku a sůl v míse, nalijte vodu s droždím a zpracujte naběračkou. Přeneste těsto na pracovní plochu (v případě potřeby přidejte mouku) a začněte hníst, abyste získali pružné těsto. Těsto vložte zpět do mísy vymazané olivovým olejem a nechte ho přikryté utěrkou alespoň 1 hodinu kynout.

3. Na oleji rozehřejte rozmačkaný česnek. Přidejte špenát a restujte, dokud se jeho objem nezmenší na 2/3. Odstavte z ohně, osolte a opepřete.

4. Troubu předehřejte na 220 °C.

5. Těsto vytvarujte do požadovaného tvaru a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zakysanou smetanou, rovnoměrně rozprostřete osmažený špenát a nakonec posypte parmazánem. Pečte přibližně 7 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na pizzu se špenátem, česnekem a parmazánem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!