Brambory jsou v kuchyni jednou ze základních surovin. Nicméně, nutné si uvědomit, že s touto „obyčejnou“ surovinou lze podniknout velké věci! Nedržme se klasických receptů na bramborové kaše a vyzkoušejme něco nového – pečené česnekové brambory s parmazánem!
Tento recept na pečené česnekové brambory Vás okouzlí svou jednoduchostí a fantastickou chutí! Křupavé brambůrky jsou skvělou přílohou nebo chuťovkou na párty!
Ingredience:
- 4 velké brambory nakrájené na klínky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky nastrouhaného česneku/česnekového prášku
- 2 lžičky italského koření
- 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
- čerstvá petrželka
Postup:
- Předehřejte si troubu na 190 °C.
- Vložte brambory do velké mísy a pokapeme olivovým olejem.
- V malé misce promícháme sůl, česnekový prášek a italské koření
- Nastrouháme sýr, který společně s kořením přidáme do velklé mísy k bramborům. Pořádně promícháme.
- Česnekové brambory přendáme na připravený plech vyložen pečícím papírem.
- Pečeme po dobu 15-35 minut, dokud nejsou brambůrky krásně zlaté.
- Po vytažení posypeme brambory čerstvě nasekanou petrželkou.
Doporučení:
- křupavé brambůrky se skvěle hodí k jogurtovému nebo česnekovému dipu!