Pizza, kterou si každý zamiluje, nemusí vždy obsahovat maso. A přesne taková je tato pizza se špenátem, česnekem a parmazánem! Pojďme na recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pizza se špenátem, česnekem a parmazánem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 KL soli
- 1 balíček sušeného droždí (7 g)
- 170 ml vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
Na vrch:
- 200 ml zakysaná smetana
- 1 balíček mladý špenát
- 2 stroužky česneku
- 2 PL olivový olej
- 100 g strouhaný parmazán
- sůl, mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte několik minut odstát, abyse aktivovalo.
2. Míchejte mouku a sůl v míse, nalijte vodu s droždím a zpracujte naběračkou. Přeneste těsto na pracovní plochu (v případě potřeby přidejte mouku) a začněte hníst, abyste získali pružné těsto. Těsto vložte zpět do mísy vymazané olivovým olejem a nechte ho přikryté utěrkou alespoň 1 hodinu kynout.
3. Na oleji rozehřejte rozmačkaný česnek. Přidejte špenát a restujte, dokud se jeho objem nezmenší na 2/3. Odstavte z ohně, osolte a opepřete.
4. Troubu předehřejte na 220 °C.
5. Těsto vytvarujte do požadovaného tvaru a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zakysanou smetanou, rovnoměrně rozprostřete osmažený špenát a nakonec posypte parmazánem. Pečte přibližně 7 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na pizzu se špenátem, česnekem a parmazánem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!