Minestrone je italská hustá zeleninová polévka. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, dále fazole, cibule, celer, mrkev a případně další zelenina. Neexistuje žádný pevně daný recept, takže my vám dnes ukážeme náš oblíbený.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Italská polévka Minestrone
Co budeme potřebovat:
- 50 g prorostlé slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 ks cibule
- 1 ks řapíkatý celer
- 1 ks větší mrkev
- 4 stroužky česneku
- 1.5 litrů kuřecího vývaru (bujónu)
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 hrnek hrášku
- 2 hrnky nakrájeného bílého zelí
- 100 g těstovin
- sůl, mletá paprika, provensálský pepř, mletý černý pepř, extra panenský olivový olej, parmazán, petržel
Jak budeme postupovat:
1. Ve větším hrnci začněte opékat slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidejte olivový olej a smažte do zlata. Poté přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky, a znovu orestujeme. Přidejte nadrobno nakrájený celer a mrkev. A společně je na středním plameni restujte asi 5 minut.
2. Přidejte česnek a minutu ho restujte spolu s ostatní zeleninou. Poté přidejte vývar a oloupaná rajčata. Směs přiveďte k varu a přidejte fazole, hrášek a nakrájené zelí. Dochuťte solí, paprikou a provensálskými bylinkami. Vařte na mírném ohni asi 30 minut. Kdykoli polévka ztratí objem, přidejte vařící vodu (polévka by měla být řidší a stále by měla těstoviny zakrýt).
3. Když jsou všechny ingredience měkké a uvařené, polévku znovu osolte a opepřete. Přidejte těstoviny (tvar podle libosti) a vařte dalších 15 minut.
4. Podávejte s několika kapkami olivového oleje, strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a kouskem opečeného bílého chleba.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na italskou polévku Minestrone i Vašim přátelům! Inspirujte se: Vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu.