Domů Recepty Bramborovo-vajíčkový salát – výborný jako samostatné jídlo, i jako příloha

Bramborovo-vajíčkový salát – výborný jako samostatné jídlo, i jako příloha

Lahodný bramborovo-vajíčkový salát, ve kterém hrají hlavní roli brambory a vejce. Je vynikající jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu.

Bramborovo-vajíčkový salát
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborovo-vajíčkový salát

Co budeme potřebovat:

  • 8 ks brambor vařených ve slupce
  • 6 ks vajec natvrdo
  • 2 ks cibule
  • 5 ks nakládaných okurek
  • 2 lžíce hořčice
  • 5 lžic majonézy
  • 5 lžic vody z nakládaných okurek
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti mletá červená paprika
  • pažitka, petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Brambory a vejce oloupejte. Nakrájejte je nadrobno nebo je prolisujte přes struhadlo na brambory. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Také kyselé okurky nakrájejte na malé kousky. Vše dejte do mísy a promíchejte.

2. Do mísy přidejte majonézu, hořčici a vodu z okurek. Vše dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

3. Hotový salát lze obohatit nasekanou pažitkou a petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na bramborovo-vajíčkový salát zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem a jednoduchou přípravou.