Roláda ze zakysané smetany – bez kynutí, rychle připravená a ještě rychleji snědená!

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na roládu ze zakysané smetany. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!


Co budeme potřebovat:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 10 dkg másla
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce (nabrané) zakysané smetany
  • 1 lžička jedlé sody

Náplň:

  • 15 dkg máku
  • Cukr a skořice na oslazení

Jak budeme postupovat:

1) Smíchejte všechny přísady na těsto a vypracujte jednolité těsto. Podle potřeby přidejte smetanu nebo mouku. Vyválejte těsto do tvaru obdélníku.

2) Polovinu těsta potřete medem a polovinu rozšlehaným vejcem. Náplň navrstvěte a zabalte.

3) Potřete je zbylým vejcem a upečte. Pečte 25 minut při 180 stupních.

Přejeme vám dobrou chuť!