Dostali jste chuť na chutnou a sytou polévku, ale hlad vám nedovolí příliš dlouho vymýšlet? Nabízíme vám výborný tip – hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem! Jemná, krásně zelená polévka, která díky chutné příloze zastane roli hlavního chodu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem
Co budeme potřebovat:
- 300 g mraženého hrášku
- 2 ks brambor
- 2 lžíce oleje
- 1 ks šalotky (nebo ½ cibule)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 hrst petrželky
- podle chuti sůl, mletý černý pepř, máta
Jak budeme postupovat:
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou šalotku a osmažte ji do sklovita.
- K cibuli přidejte hrášek, přidejte na kostičky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vše společně vařte do měkka asi 20 minut.
- Mezitím na suché pánvi opečte chléb dozlatova a každý toast potřete stroužkem česneku a vrstvou kozího sýra.
- Polévku odstavte z ohně, ponorným mixérem rozmixujte do krémova, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a podle chuti čerstvou mátu.
- Připravené česnekové tousty a sýr podávejte s horkou polévkou.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na hráškovou polévku i Vašim přátelům! Doporučujeme: Rychlá a voňavá rajčatová polévka, s kousky křupavého sendviče se sýrem. Mňam!