Hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem

Dostali jste chuť na chutnou a sytou polévku, ale hlad vám nedovolí příliš dlouho vymýšlet? Nabízíme vám výborný tip – hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem! Jemná, krásně zelená polévka, která díky chutné příloze zastane roli hlavního chodu!

Hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem
Zdroj: gastro.24sata.hr
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 300 g mraženého hrášku
  • 2 ks brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky (nebo ½ cibule)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 hrst petrželky
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř, máta


Jak budeme postupovat:

  • Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou šalotku a osmažte ji do sklovita.
  • K cibuli přidejte hrášek, přidejte na kostičky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vše společně vařte do měkka asi 20 minut.
  • Mezitím na suché pánvi opečte chléb dozlatova a každý toast potřete stroužkem česneku a vrstvou kozího sýra.
  • Polévku odstavte z ohně, ponorným mixérem rozmixujte do krémova, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a podle chuti čerstvou mátu.
  • Připravené česnekové tousty a sýr podávejte s horkou polévkou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na hráškovou polévku i Vašim přátelům! Doporučujeme: Rychlá a voňavá rajčatová polévka, s kousky křupavého sendviče se sýrem. Mňam!