Existuje milion doporučení, jak udržet pečivo co nejdéle čerstvé. Ruku na srdce – kdo je sleduje? Občas se tedy stane, že narazíme na pečivo, které ztratilo svou křupavost, ale je stále jedlé. A tehdy přišel nápad – pečený chléb! Dnes vám ukážeme recept, ve kterém se rajčata, bazalka a krémová mozzarella spojí v jedno na křupavém pečivu – zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou
Co budeme potřebovat:
- 1 ks veka
- 1 hrnek rajčatové pyré
- 3 ks česnek
- 2 PL olivový olej
- 1 KL balzamikový ocet
- 1 KL cukr
- 2 balíčky mozzarella
- 1 hrst listy bazalky
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Veku rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Česnek očistěte a prolisujte do horkého olivového oleje. Asi minutu restujte a přidejte protlak, cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti. Krátce povařte.
- Omáčku rozetřete na pečivo. Na každý kousek přidejte na tenké plátky nakrájenou mozzarellu a dejte zapéct asi na 10 minut.
- Ještě horké pečivo posypte lístky bazalky a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na zapékanou veku zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Křupavá pochoutka! Slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty, hotový za 40 minut!