Výborný recept na kysané tvarohové koláče, které dělávaly naše babičky! Tento recept mě vždycky přenese do dětství. Jsou vynikající a vydrží velmi dlouho měkké, no i přes to vždycky během chvilky zmizí ze stolu! Výborně se hodí i jako snídaně, ale i jako svačina pro děti. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kysané tvarohové koláče
Co budeme potřebovat:
- 700 g hladké mouky
- 2dcl vlažného mléka nebo syrovátky
- čerstvé droždí 1 polévková lžíce
- 100 g cukru
- 80 g másla
- špetka soli
- jahodový džem
- 250 g tvarohu
- 1 vanilinový cukr
- 3 lžíce moučkového cukru
- rozinky
- 2 žloutky
Jak budeme postupovat:
- Kvasnice rozpustím v mléce a spolu s ostatními surovinami nechám kynout.
- Kvásek přidám do mouky, posolím, přidám máslo a vymíchám hladké těsto. Nechám ho nakynout.
- Těsto pak jemně vyválím a vykrajuji 2dcl sklenicí kolečka.
- Pokládám na vymazaný plech, kde těsto uprostřed prsty jemně rozmačkám.
- Přidám tam tvaroh a na vrch tvarohu dám za malou kávovou lžíci jahodového džemu. Můžeme dozdobit například slunečnicovými semínky.
- Nechám ještě 10 minut kynout na plechu.
- Potřeme olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi 30 min.
- Po upečení pokapeme vodou a přikryjeme utěrkou – tehdy jsou koláčky jemnější. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na kysané tvarohové koláče zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také tipem na Kkwabaegi: Jemně sladké korejské koblihy se skořicí z kynutého těsta – zamilujete si je!