Kysané tvarohové koláče, které zůstávají dlouho měkké – recept od babičky!

Výborný recept na kysané tvarohové koláče, které dělávaly naše babičky! Tento recept mě vždycky přenese do dětství. Jsou vynikající a vydrží velmi dlouho měkké, no i přes to vždycky během chvilky zmizí ze stolu! Výborně se hodí i jako snídaně, ale i jako svačina pro děti. Pojďme na to!

Kysané tvarohové koláče
Zdroj: artplanet.cn
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kysané tvarohové koláče

Co budeme potřebovat:
  • 700 g hladké mouky
  • 2dcl vlažného mléka nebo syrovátky
  • čerstvé droždí 1 polévková lžíce
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • špetka soli
  • jahodový džem
  • 250 g tvarohu
  • 1 vanilinový cukr
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • rozinky
  • 2 žloutky


Jak budeme postupovat:

  • Kvasnice rozpustím v mléce a spolu s ostatními surovinami nechám kynout.
  • Kvásek přidám do mouky, posolím, přidám máslo a vymíchám hladké těsto. Nechám ho nakynout.
  • Těsto pak jemně vyválím a vykrajuji 2dcl sklenicí kolečka.
  • Pokládám na vymazaný plech, kde těsto uprostřed prsty jemně rozmačkám.
  • Přidám tam tvaroh a na vrch tvarohu dám za malou kávovou lžíci jahodového džemu. Můžeme dozdobit například slunečnicovými semínky.
  • Nechám ještě 10 minut kynout na plechu.
  • Potřeme olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi 30 min.
  • Po upečení pokapeme vodou a přikryjeme utěrkou – tehdy jsou koláčky jemnější. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na kysané tvarohové koláče zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také tipem na Kkwabaegi: Jemně sladké korejské koblihy se skořicí z kynutého těsta – zamilujete si je!