Polévky jsou jídla, která rádi připravujeme. Jednou z polévek, na které si podle nás pochutnáte, je tato krémová polévka z brambor a kapusty s klobásou a parmazánem. Tato lahodná krémová polévka se připravuje v Toskánsku. Díky všem použitým ingrediencím je velmi vydatná, takže ji určitě vyzkoušejte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 2 ks domácí klobása (méně papriky)
- 1 ks cibule
- 2 ks česnek
- 4 ks brambory
- 1 litr hovězí vývar (bujón)
- 2 hrsti nakrájené kapusty
- 250 ml smetana ke šlehání
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
- trochu parmezán na posypání
Jak budeme postupovat:
- Klobásu nakrájejte na kostičky a vložte na dno horkého hrnce. Smažte dozlatova, pak opečené kousky vyjměte.
- Na tuku osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a později přidejte rozdrcený česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory, zalijte vývarem a případně vodou.
- Vraťte zpátky opečené klobásy, přidejte nakrájené listy kapusty a vše společně vařte, dokud brambory nezměknou.
- Před koncem vaření přidejte smetanu a polévku dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte posypané strouhaným parmazánem a čerstvým bílým pečivem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na bramborovo-kapustovou polévku s klobáskou a parmazánem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží s tou nejlepší chutí!