Domácí pizza s brynzou, slaninou a cibulkou – rychlé a chutné!

Klasické rodinné drama o nedostatku nápadů na večeři se odehrává téměř denně v každé domácnosti, takže každý chutný nápad se počítá. Dnes pro vás máme chutný tip na slaný koláč – konkrétně to bude domácí pizza s brynzou, slaninou a cibulí!

Domácí pizza s brynzou, slaninou a cibulkou
Zdroj: gutekueche.de
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí pizza s brynzou, slaninou a cibulkou

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 300 g hladká mouka
  • 1 KL sušené droždí
  • 1/2 KL sůl
  • 150 ml vlažná voda
  • 2 PL olej

na vrch:

  • 100 g brynza
  • 2 PL zakysaná smetana
  • 1 ks cibule
  • 100 g oravská slanina


Jak budeme postupovat:

  • Mouku smíchejte se solí a droždím, přidejte teplou vodu a olej a rukama nebo v kuchyňském robotu s hnětacím hákem vypracujte hladké a pružné těsto, které přikryjte a nechte asi 45 minut kynout.
  • Mezitím předehřejte troubu na 220 °C, smíchejte brynzu se zakysanou smetanou, nakrájejte cibuli na tenké proužky a slaninu na plátky.
  • Z vykynutého těsta vymačkejte vzduch a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem. Rukama těsto roztáhněte od středu k okrajům přibližně na velikost plechu.
  • Pizzu potřete brynzovo-smetanovým základem a posypte cibulí a slaninou. Přísady jsou poměrně slané, takže není třeba je dochucovat.
  • Pečte v předehřáté troubě (220 °C) asi 10 až 12 minut. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na domácí pizzu s brynzou, slaninou a cibulkou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na tyto sýrovo-slaninové tyčinky!