Klasické rodinné drama o nedostatku nápadů na večeři se odehrává téměř denně v každé domácnosti, takže každý chutný nápad se počítá. Dnes pro vás máme chutný tip na slaný koláč – konkrétně to bude domácí pizza s brynzou, slaninou a cibulí!

Domácí pizza s brynzou, slaninou a cibulkou
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 300 g hladká mouka
- 1 KL sušené droždí
- 1/2 KL sůl
- 150 ml vlažná voda
- 2 PL olej
na vrch:
- 100 g brynza
- 2 PL zakysaná smetana
- 1 ks cibule
- 100 g oravská slanina
Jak budeme postupovat:
- Mouku smíchejte se solí a droždím, přidejte teplou vodu a olej a rukama nebo v kuchyňském robotu s hnětacím hákem vypracujte hladké a pružné těsto, které přikryjte a nechte asi 45 minut kynout.
- Mezitím předehřejte troubu na 220 °C, smíchejte brynzu se zakysanou smetanou, nakrájejte cibuli na tenké proužky a slaninu na plátky.
- Z vykynutého těsta vymačkejte vzduch a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem. Rukama těsto roztáhněte od středu k okrajům přibližně na velikost plechu.
- Pizzu potřete brynzovo-smetanovým základem a posypte cibulí a slaninou. Přísady jsou poměrně slané, takže není třeba je dochucovat.
- Pečte v předehřáté troubě (220 °C) asi 10 až 12 minut. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na domácí pizzu s brynzou, slaninou a cibulkou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na tyto sýrovo-slaninové tyčinky!