Croissant je velmi oblíbený druh sladkého pečiva, který se k nám dostal z Francie. Možná si myslíte, že příprava tohoto jemného pečiva musí být velmi náročná, ale opak je pravdou. Připravte si tyto jednoduché jablečno-skořicové croissanty bez kynutí, které si zamilujete na první kousnutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablečno-skořicové croissanty bez kynutí
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 g margarínu
- 50 g cukru
- půl lžičky mleté skořice
- 1 žloutek
- 100 ml mléka
- špetka soli
na náplň:
- 1 kg jablek
- 100 g cukru
- 1-2 lžičky mleté skořice (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
- Mouku smíchejte s máslem a ostatními přísadami, těsto dobře prohněťte a nechte ho 40 minut přikryté odpočívat.
- Jablka oloupejte, nastrouhejte, nechte několik minut odstát a poté z nich vymačkejte šťávu. Přidejte cukr a skořici a několik minut mírně zahřívejte, poté nechte vychladnout.
- Těsto rozválejte na pomoučeném válu a nakrájejte na trojúhelníky.
- Do středu každého z nich dejte trochu náplně a croissanty zabalte. Trochu je ohněte do typického tvaru a položte je na plech s malými mezerami mezi nimi.
- Pečte 30 minut při 200 stupních a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na jablečno-skořicové croissanty i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nepečený ovocný dort s jemným jogurtovým krémem a sušenkami!