Jablečno-skořicové croissanty bez kynutí: Ty z obchodu se na ně nechytají!

Croissant je velmi oblíbený druh sladkého pečiva, který se k nám dostal z Francie. Možná si myslíte, že příprava tohoto jemného pečiva musí být velmi náročná, ale opak je pravdou. Připravte si tyto jednoduché jablečno-skořicové croissanty bez kynutí, které si zamilujete na první kousnutí.

jablečno-skořicové croissanty bez kynutí: ty z obchodu se na ně nechytají!
Zdroj: ketkes.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Jablečno-skořicové croissanty bez kynutí

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g margarínu
  • 50 g cukru
  • půl lžičky mleté skořice
  • 1 žloutek
  • 100 ml mléka
  • špetka soli

na náplň:

  • 1 kg jablek
  • 100 g cukru
  • 1-2 lžičky mleté skořice (podle chuti)


Jak budeme postupovat:

  • Mouku smíchejte s máslem a ostatními přísadami, těsto dobře prohněťte a nechte ho 40 minut přikryté odpočívat.
  • Jablka oloupejte, nastrouhejte, nechte několik minut odstát a poté z nich vymačkejte šťávu. Přidejte cukr a skořici a několik minut mírně zahřívejte, poté nechte vychladnout.
  • Těsto rozválejte na pomoučeném válu a nakrájejte na trojúhelníky.
  • Do středu každého z nich dejte trochu náplně a croissanty zabalte. Trochu je ohněte do typického tvaru a položte je na plech s malými mezerami mezi nimi.
  • Pečte 30 minut při 200 stupních a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na jablečno-skořicové croissanty i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nepečený ovocný dort s jemným jogurtovým krémem a sušenkami!