Pokud máte rádi domácí klobásy, pak vás tento druh maďarské klobásy maximálně potěší. Jsou chutné, mají správné množství kouře a s domácím chlebem jsou naprosto neodolatelné. Určitě je připravte!
Není to nic složitého a zvládne to úplně každý. Určitě si je zamilujete na první ochutnání. Pojďme na to!
Domácí maďarské klobásy podle tradičního receptu
Co budeme potřebovat:
- 10 kg masa
- 220 g soli
- 200 g sladké papriky
- 120 g pálivé papriky
- 200 g černého pepře
- 1 g muškátového oříšku
- 4 g mletého kmínu
- 5 g moučkového cukru
Jak budeme postupovat:
- Maso nakrájejte na kousky a pomelte nahrubo.
- Rozpusťte sůl ve vodě a pomalu přidávejte solný roztok k masu, přičemž ho stále propracovávejte, aby se všechna voda dobře dostala do masa.
- Maso posypeme moučkovým cukrem, pepřem, oběma druhy chilli papriček, mletým kmínem a muškátovým oříškem. Důkladně promíchejte.
- Připravte nádivku. Očištěné vepřové střevo natáhněte na nálevkovou část plniče.
- Směs vložte do nádivky a naplňte střívka. Vytvořte dvojice párků dlouhých přibližně 25 cm.
- Klobásy vložte do udírny. Udíme 3 dny dozlatova.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud se Vám tento recept na domácí maďarské klobásy líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Bramborové placičky s šunkou a sýrem – levné a rychlé jídlo!