Z názvu tohoto receptu je zřejmé, že se jedná o nějaký cizokrajný pokrm. Slaný koláč je tradičním pokrmem především v asijských zemích. Jedná se o lahodné těsto, které se plní různými přísadami.
Jedna taková bábovka se hodí pro velkou skupinu a její příprava je velmi jednoduchá. Vyzkoušejte tento recept na slaný koláč s tvarohem a bylinkami a nechte svůj domov naplnit exotickou atmosférou.
Slaný koláč s tvarohem a bylinkami
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 2 lžíce mouky
- 250 ml kefíru
- 50 g másla
- 7 g sušeného droždí
- 0,5 polévkové lžíce
- sůl
na náplň:
- 200 g tvarohu
- 300 g zelených bylinek (petržel, kopr)
- 100 g zakysané smetany
- 50 g másla
Jak budeme postupovat:
- Nejprve si připravte těsto. Nejprve rozmíchejte droždí v polovině šálku kefíru. Smíchejte mouku a sůl se zbylým kefírem, droždím a máslem. Těsto promíchejte, přikryjte a nechte na teplém místě 1,5 až 2 hodiny kynout.
- Mezitím si připravte náplň. Bylinné listy důkladně omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Bylinky a tvaroh smíchejte, do vzniklé směsi přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Podle potřeby dochuťte pepřem.
- Jakmile těsto vykyne, rozetřete ho dlaní na pomoučeném povrchu a vytvořte placku o tloušťce 1-1,5 cm. Do středu palačinky dejte náplň. Uchopte rukama konce placky, postupně je přitáhněte ke středu, spojte je a uhlaďte.
- Povrch dortu dokončete ručně. Uprostřed udělejte díru.
- Koláč pečte v předehřáté troubě při 200 °C 15-20 minut. Po upečení koláč potřete máslem. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na slaný koláč s tvarohem a bylinkami i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na ořechový chléb s karamelem – ideálně doplní odpolední kávu.