Jablečný koláč, který láme rekordy: Jen listové těsto, jablka a 4 vejce

0
Zdroj: facebook/Chefclub Network

Chcete rychlý a úžasně chutný jablečný koláč, který vykouzlíte s minimem námahy? Tento recept si zamilujete! Spojení křupavého listového těsta, šťavnatých jablek a lahodného vaječného krému je naprosto neodolatelné. Ideální pro nečekanou návštěvu nebo když vás přepadne chuť na něco sladkého.


Ingredience

Na koláč:

Na náplň:

  • 4 vejce
  • 300 ml mléka
  • 80 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • skořice (volitelně)

Postup

1) Příprava těsta: Připravte si kulatou formu na pečení (o průměru asi 24 cm) a vyložte ji listovým těstem. Těsto na několika místech propíchejte vidličkou.

2) Příprava jablek: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Rozložte je rovnoměrně na těsto ve formě.

3) Příprava náplně: V misce vyšlehejte vejce, mléko, hladkou mouku a cukr do hladké směsi bez hrudek. Pokud chcete, přidejte trochu skořice a promíchejte.

4) Kompletace: Připravenou tekutou náplň nalijte rovnoměrně na jablka ve formě.

5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu. Zda je koláč hotový, můžete zkontrolovat špejlí.

6) Servírování: Koláč nechte chvíli vychladnout a podávejte teplý nebo vlažný. Skvěle chutná i se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.


Pár tipů pro dokonalý výsledek

  • Zlatavá kůrka: Pro ještě krásnější zlatavou kůrku můžete koláč před pečením posypat trochou cukru.
  • Typ jablek: Slaďoučký koláč nejlépe doplní kyselejší odrůdy jablek.
  • Skladování: Koláč uchovávejte v lednici a před podáváním ho můžete krátce prohřát v mikrovlnce.

Závěr

Tento jablečný koláč je skvělým důkazem, že na skvělý dezert nepotřebujete složitý recept. Díky listovému těstu je hotový za pár minut a jeho chuť potěší každého.