Připravte si ten nejjemnější dezert, který okouzlí všechny milovníky sladkých pochoutek. Tento vrstvený krémový zákusek spojuje lahodné pekanové těsto s nadýchanou tvarohovou náplní, vanilkovým krémem a jemným čokoládovým pokušením. Zakončený šlehačkou a čokoládou tvoří perfektní moučník pro slavnostní příležitost i rodinné pohoštění.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.👉 Náš tip: Ořechový zákusek s nadýchaným a vláčným krémem
Krémový zákusek se třemi druhy náplní a ořechovým těstem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 g mletých pekanových ořechů
- 3 PL krupicového cukru
- 125 g másla (pokojová teplota)
- 250 g polohrubé mouky
Na tvarohový (nebo mascarpone) krém:
- 250 g jemného tvarohu nebo mascarpone
- 200 g moučkového cukru
- 1 smetana ke šlehání (33 %)
Na vanilkový krém:
- 1 balíček vanilkového pudinku (bez vaření nebo klasický)
- 450 ml plnotučného mléka
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 2–3 PL krupicového cukru
Na čokoládový krém:
- 1 balíček čokoládového pudinku (bez vaření nebo klasický)
- 450 ml plnotučného mléka
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 2 PL krupicového cukru
Na vrch:
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače do šlehačky
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 2 PL krupicového cukru
👉 Náš tip: Báječný věnečkový dezert z listového těsta s vanilkovým mascarpone krémem
Jak budeme postupovat:
1️⃣ Příprava těsta:
Všechny ingredience na těsto smíchejte, vzniklou hmotu rovnoměrně vtlačte do formy vymazané máslem. Pečete v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.
2️⃣ Krémy:
Pudinky (vanilkový i čokoládový) lze uvařit klasicky s mlékem a cukrem, nebo připravit za studena, pokud použijete variantu bez vaření. Do hotových krémů vmíchejte zakysanou smetanu.
3️⃣ Tvarohový krém:
Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem a zvlášť si ušlehejte smetanu. Obě složky spojte do jednoho nadýchaného krému.
👉 Náš tip: Vynikající zákusek, jako z cukrárny: Smetanový dezert s trubičkami a čokoládovou polevou!
4️⃣ Vrstvení:
Na vychladlý ořechový korpus naneste nejprve tvarohový/mascarpone krém, poté vanilkový krém, následně čokoládový a nakonec šlehačkový krém (ušlehaná smetana s cukrem, ztužovačem a trochou zakysané smetany).
5️⃣ Dokončení:
Povrch posypejte nastrouhanou čokoládou a dejte chladit na alespoň 3 hodiny (ideálně přes noc).
Tipy na vylepšení:
- Na korpus lze použít i mleté vlašské ořechy.
- Pudinky lze dochutit rumovou esencí, kávou či likérem.
- Do šlehačky lze zamíchat trochu mascarpone pro bohatěší chuť.
- Povrch lze dozdobit i karamelizovanými ořechy nebo hoblinkami bílé či tmavé čokolády.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.