Neodolatelný krémový zákusek se třemi druhy náplní a ořechovým těstem

Připravte si ten nejjemnější dezert, který okouzlí všechny milovníky sladkých pochoutek. Tento vrstvený krémový zákusek spojuje lahodné pekanové těsto s nadýchanou tvarohovou náplní, vanilkovým krémem a jemným čokoládovým pokušením. Zakončený šlehačkou a čokoládou tvoří perfektní moučník pro slavnostní příležitost i rodinné pohoštění.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Neodolatelný krémový zákusek se třemi druhy náplní a ořechovým těstem
Zdroj: sintayes.gr
👉 Náš tip: Ořechový zákusek s nadýchaným a vláčným krémem

Krémový zákusek se třemi druhy náplní a ořechovým těstem

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g mletých pekanových ořechů
  • 3 PL krupicového cukru
  • 125 g másla (pokojová teplota)
  • 250 g polohrubé mouky

Na tvarohový (nebo mascarpone) krém:

  • 250 g jemného tvarohu nebo mascarpone
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 smetana ke šlehání (33 %)

Na vanilkový krém:

  • 1 balíček vanilkového pudinku (bez vaření nebo klasický)
  • 450 ml plnotučného mléka
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 2–3 PL krupicového cukru

Na čokoládový krém:

  • 1 balíček čokoládového pudinku (bez vaření nebo klasický)
  • 450 ml plnotučného mléka
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 2 PL krupicového cukru

Na vrch:

  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače do šlehačky
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 2 PL krupicového cukru
👉 Náš tip: Báječný věnečkový dezert z listového těsta s vanilkovým mascarpone krémem

Jak budeme postupovat:

1️⃣ Příprava těsta:

Všechny ingredience na těsto smíchejte, vzniklou hmotu rovnoměrně vtlačte do formy vymazané máslem. Pečete v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.

2️⃣ Krémy:

Pudinky (vanilkový i čokoládový) lze uvařit klasicky s mlékem a cukrem, nebo připravit za studena, pokud použijete variantu bez vaření. Do hotových krémů vmíchejte zakysanou smetanu.

3️⃣ Tvarohový krém:

Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem a zvlášť si ušlehejte smetanu. Obě složky spojte do jednoho nadýchaného krému.

👉 Náš tip: Vynikající zákusek, jako z cukrárny: Smetanový dezert s trubičkami a čokoládovou polevou!
4️⃣ Vrstvení:

Na vychladlý ořechový korpus naneste nejprve tvarohový/mascarpone krém, poté vanilkový krém, následně čokoládový a nakonec šlehačkový krém (ušlehaná smetana s cukrem, ztužovačem a trochou zakysané smetany).

5️⃣ Dokončení:

Povrch posypejte nastrouhanou čokoládou a dejte chladit na alespoň 3 hodiny (ideálně přes noc).


Tipy na vylepšení:

  • Na korpus lze použít i mleté vlašské ořechy.
  • Pudinky lze dochutit rumovou esencí, kávou či likérem.
  • Do šlehačky lze zamíchat trochu mascarpone pro bohatěší chuť.
  • Povrch lze dozdobit i karamelizovanými ořechy nebo hoblinkami bílé či tmavé čokolády.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Kakaová strouhaná buchta s tvarohem